L'Équipe ASBL

Le code

Diensten overdag

Alle diensten

Diensten overdag

Le code

Delen
Logo Le code
Adres
Veeweidestraat 60, 1070 Anderlecht

Contact Le code

Vul het formulier correct in

Er is een fout opgetreden. Probeer het opnieuw

Er is rekening gehouden met uw bericht

1.0

Door affectieve en sociale banden te herstellen en te consolideren, stelt de Code mensen die vaak uitgeput zijn van de verschillende bestaande zorgaanbiedingen in staat zich (opnieuw) een sociale ruimte toe te eigenen in een veilige menselijke omgeving.

1.1

Diensten overdag
Wie zijn wij?

De Code is een psycho-sociaal-therapeutisch dagcentrum dat deel uitmaakt van de vzw L'Equipe, gesubsidieerd door de COCOF, en dat volwassenen met een aanzienlijk psychiatrisch verleden opvangt. De Code, als een toegangscode, stelt mensen in staat hun persoonlijke beslotenheid te verlaten door zich open te stellen voor andere horizonten. Door het consolideren en opnieuw opbouwen van sociale banden, stelt het centrum mensen die vaak uitgeput zijn van de verschillende bestaande diensten in staat een sociale ruimte op te eisen in een veilige menselijke omgeving. Het centrum biedt een manier om toegang te krijgen tot de samenleving, de mogelijkheid om "opnieuw" een inwoner van de "stad" te worden. In dit opzicht is het een alternatief voor het beroepsleven. Het centrum biedt een weg naar de samenleving, de mogelijkheid om "opnieuw" inwoner van de "stad" te worden.

Wie zijn wij?
1.2

Wat is ons project?

Het multidisciplinaire en veelzijdige team is gebaseerd op de therapeutische gemeenschap en de instellingstherapie en bestaat uit een medisch directeur, sociotherapeuten (coördinator psycholoog, ergotherapeuten, opvoeders, kunsttherapeut, leraren...), kunstenaars, animatoren, secretaresse, onderhoudsagent of kok.

In een veilige en gastvrije omgeving is de therapeutische zorg gebaseerd op drie hoofdpunten:

• het delen van het gemeenschapsleven in een vriendschappelijke sfeer;

• deelname aan activiteiten met behulp van artistieke, culturele en sportieve bemiddelaars;

• individuele begeleiding. Ze helpen om zelfvertrouwen en zelfexpressie te ontwikkelen, evenals respect voor anderen.

Ze zijn een bron van erkenning, waardering en voldoening. Sinds 1980 biedt het therapeutisch kader van de Code ondersteuning met verschillende expressiemiddelen door middel van workshops in theater, keramiek, beeldende kunst, schrijven, muziek en video. Er is een echte co-animatie tussen de sociotherapeuten en de animatoren met hun specifieke kenmerken. Het project is onder meer gebaseerd op het creatieve proces. Het proces is eerder gericht op de ervaringskant van zelfexpressie en zelfkennis, op het sociale veld dan op de productie van objecten die onderworpen zijn aan analytisch onderzoek. Het heeft tot doel sociale vaardigheden te ontwikkelen en verworven kennis te consolideren, alsook het vermogen te versterken om de eisen van de maatschappij het hoofd te bieden. Wij begeleiden het subject in zijn zoektocht naar herstel, stabiliteit, autonomie, de reactivering van een beslissingscapaciteit die de kwaliteit van het leven kan verbeteren. De in de ateliers geproduceerde werken bieden de mogelijkheid van een uitwisseling met de buitenwereld via tentoonstellingen, projecties, theater- en/of muziekvoorstellingen. Sportieve ontmoetingen en culturele uitstappen dragen ook bij tot onze doelstelling van sociale rehabilitatie. Wij zijn op verschillende niveaus geïntegreerd in het Brusselse netwerk voor geestelijke gezondheidszorg, met name door het delen van workshops, discussiebijeenkomsten, culturele of sportieve uitstapjes en ook met structuren en sprekers van buiten de geestelijke gezondheidszorg.

Wat is ons project?
1.3

Verblijfskosten:

Er wordt een zorgtarief in rekening gebracht, dat kan veranderen afhankelijk van de sociale realiteit. De maandelijkse bijdrage omvat de multidisciplinaire zorg, het bijwonen van workshops en de lunch. Bij binnenkomst wordt een borg van een maand gevraagd, die aan het eind van het verblijf wordt terugbetaald.

1.4

Aanvraagprocedure :

De aanvraagprocedure bestaat uit verschillende stappen:

• De aanvrager past de Code toe. De telefonische hotline is geopend op maandag van 10 tot 12 uur en op dinsdag van 10 tot 12 uur. Tijdens deze opvang wordt gekeken of het centrum geschikt is. Zo ja, dan wordt de persoon op de wachtlijst geplaatst.

• Als er een plaats beschikbaar is, voeren we een sollicitatiegesprek dat in het team wordt besproken. Vervolgens wordt een proefperiode van twee dagen aangeboden, zodat de kandidaat de sfeer van het centrum kan proeven.

• Als dit geschikt is, volgt een proefperiode van twee weken, die leidt tot een beoordeling met twee sociaaltherapeuten en een teambespreking. De daadwerkelijke instroom in het dagcentrum kan al dan niet plaatsvinden.

1.5

1.6

Localisatie

60 Veeweidestraat

1070 Anderlecht

Tel. : +32 (0)2 523 49 97

Fax : +32 (0)2 520 43 68

Email : code@equipe.be

Het coördinatieteam

  • Enio Ranalli
    Medisch Directeur
    Dr Enio Ranalli
  • Alexis Bonnet
    Coördinator
    Alexis Bonnet
1.8

Nieuws

Meer

Vragen? Neem contact met ons op